Прославили смо (16.05.2024) Дан срење школе Никола Тесла из Лепосавића.
 
Више од шест деценија рада школе представља не само богату историју, већ и континуирани труд и преданост наставника и ученика који су прошли кроз наше учионице. Сваки корак који смо направили, сваки изазов који смо савладали, свака генерација која је прошла кроз наша врата, обогатили су ову установу. Гледајући уназад, можемо бити поносни на све што смо постигли, на све оне људе који су били кључни за све наше успехе. Залагањем бивших и садашњих радника, ученика постали смо оно што јесмо- расадник модерних идеја.
 
Ипак, данас гледамо ка будућности. А будућност су наши ученици – најбољи амбасадори , жива реклама наше установе. Показали су да нема граница јер они који се пењу степеницама успеха никада се не жале да су остали без даха! Питање није ко ће им дозволити, него ко ће их зауставити! А на путу ка успеху, незауствљиви су били они који су постигли изузетне резултате на такмичењу, ученици са свим петицама и најредовнији ученици. 
Овом приликом,наградили смо ученике због којих је име наше школе одјекивало Србијом у претходном периоду . Директор школе је за рад и постигнуте резултате, уручо књиге следећим ученицима:

Из одељења Г31

  1. Беочанин Сави- за освојено 4.место на државном такмичењу из историје! Сава је замало постао државни првак у знању из историје, од првог места делило га је свега 4 поена.
  2. Из истог одељења, награда и за ученицу Ивону Младеновић за учешће на републичком такмичењу из књижевности, и похвала за изузетан успех –све петице у претходном периоду.

Из одељења Г21

  1. награђен је Огњен Благојевић за учешће на републичком такмичењу из математике и посебну похвалу од математичког друштва ,,Архимедес“ за освојених 80 поена на такмичењу ,, Мислиша“. Такође Огњен је похваљен и за све петице.

Из одељења Г11 на републичком такмичењу из енглеског језика, школу су претстављали:

  1. Здравко Лазовић
  2. Ива Милуновић
  3. Нађа Нешовић
Аплауз и похвале добили су и остали ученици са свим петицама:
  1. Г11-Виријевић Данка, Ђерковић Петра
  2. Г21-Младеновић Ђурђа
  3. Е11-Софија Исаиловић
  4. Г41-Ђерковић Ирина, Чоловић Јован и Даница Радосављевић
За имиџ једне школе, битни су ученици који се понашају примерено, показују поштовање према наставницима и другим ученицима.
Похваљени су и најредовнији, ученици са најмањим бројем изостанака који су показали изванредну преданост и посвећеност:
  1. ЦТ41-Трифуновић Марија, Бојанић Виктор, Марјановић Андрија
  2. Е11-Јеленић Маја, Бараћ Сара, Бараћ Николина
  3. Г11-Арсенијевић Емилија
Успеси се нижу, године залагања и труда доприносе реномеу и зато се надамо још бољим генерацијама.
,,Теслини трансформатори”, наша драмска секција, која је сваке године све јача и обогаћенија новим талентима, и овог пута је на лицима публике измамила одушевљење и громогласни аплауз.
Драмски текст,, Астрономски трилер”, у адаптацији сегмената дела Милутина Миланковића, уз феноменално осмишљену презентацију ученика коришћењем вештачке интелигенције, оживели су период пре нове ере и расветлили најзначајнија открића науке.
Извештај приредила
Педагог школе
Милица Гвоздић