Председник Привременог органа општине Лепосавић Зоран Тодић, помоћник директора Канцеларије за Косово и Метохију Борислав Тајић и начелник Косовскомитровачког управног округа Славко Симић присустовали су откривању спомен плоче испред средње школе „Никола Тесла“ у Лепосавићу, а након тога положили су венце на споменик палим борцима током рата 1999.године. Овом приликом цвеће је положено и на споменик страдалих у Другом светском рату.„То је нешто најмање што смо ми могли да учинимо за ове наше јунаке. Општина Лепосавић је препознала и подржала ову иницијативу. Од њиховог страдања је прошла 21.година, као да је било јуче, али ово је доказ да ми њих нисмо заборавили, да на то немамо право, а наша дужност и обавеза је да сво то страдање свих наших јунака, помињемо, сваког дана, на сваком месту и да преносимо генерацијама које долазе, да знају шта је српски народ све претрпео, бранећи своју отаџбину како у овом задњем рату, тако и кроз векове“, рекао је председник Привременог органа општине Лепосавић Зоран Тодић.
 
„Ова плоча има вишеструку намену, врло је важно да ова школа има овакву спомену плочу, јер од 19 погинулих на Косову, 14 њих је на плочи, то је велика ствар за ову школу. Мислим да је плоча велики споменик погинулим ђацима јунацима, бившем професору и да је велика опомена, да рат ништа добро не доноси“, рекао је иницијатор поставаљања спомен плоче, бивши професор, пензионер Милан Николић.„Иницијативу за постављање спомен плоче покренуо је наш бивши колега, пензионер Мићо Николић, тако да смо ми ту иницијативу прихватили. Мени је част да је спомен плоча постављена док сам на челу колектива средње школе „Никола Тесла“ у Лепосавићу. Ми као школа радимо 58 година на овим просторима, за то време постојања ми смо изнедрили велики број стручњака из различитих области рада, а што је најбитније имамо добре и поштене људе, који су одликовани добрим особинама, пре свега храброшћу и јунаштвом“, рекао је директор школе Слађан Радовић.
 
Полагању венаца присуствовали су и грађани, а представници општине Лепосавић венце су положили и на споменицима у Лешку и Сочаници.