U periodu od 19. do 25. marta probali smo da podignemo na veći nivo učeničke digitalne kompetencije, ali i da osnažimo zaposlene da iste koriste u svom radu.

Aktivnosti koje smo predvideli su grupisane u tri tematske celine:

  • Predstavljanje škole
  • Osnaživanje zaposlenih
  • Prikaz primere dobre prakse

U okviru prve tematske celine pod motom „Mi stvaramo kvalitet“ Srboljub Milosavljević, prof, je predstavio veb portal i mobilnu,  android, aplikaciju naše škole.  U razvoju aplikacije svoj doprinos je dao Milosavljević Ivan, master matematičar informatičar, naše gore list, jedan od učenika koju su formalno srednje obrazovanje stekli upravo u SŠ „Nikola Tesla“ .  Zanimljivo predavanje za nastavnike i učenike  o Istraživanju podataka- Dejta majning, održala je dr. Dragana Radosavljević, profesor FTN u Kosovskoj Mitrovici, takođe, nekadašnji  učenik naše škole.

Druga tematska celina je imala za cilj prikaz određenih veb alata koji bi pomogli nastavnicima i učenicima da koriste IKT u svom radu.  Mirjana Radosavljević, prof, je  prezentovala štampanje knjige na zahtev i korišćenje Kahut platforme za kreiranje kvizova. Kako je moguće na veoma jednostavan način kreirati nastavnički i učenički portfolio  koji prerasta u vebfolio uz korišćenje aplikacije gugl sajt je govorila Biljana Ivanović, prof.

Primena geogebre  u nastavi matematike i Mala škola geogebre“  pod mentorstvom Ivane Radulović, prof. su deo treće tematske celie. Kako može da se koristi Jutjub u nastavi pokazala je Zlatka Pavlićić, prof.

O Bezbednosti na internetu govorila je Mirjana Radosavljević, prof.

Lokalna RTV „Mir“ je medijski propratila kampanju NEDELJE DIGITALNIH VEŠTINA u našij školi

Nedelja digitalnih veština” je iza nas! Ostaje da propratimo ishode početih projekata! Ako naše kolege koriste postavljenu mudl platformu u svakodnevnoj nastavi, ako kreiraju svoj vebfolio ili alternativno ocenjuju svoje učenike kroz predmetnog portfolia, ako koriste geogebru i jutjub u svom radu…. uspeli smo!

Učenici i nastavnici SŠ „Nikola Tesla“ opravdaće slogan „Mi stvaramo kvalitet!

Biljana Ivanović, prof
(Veće Informatika)