Na Državnom takmičenju iz fizike 0držanog 22 i 23 marta na elektronskom fakultetu  u Nišu, učenik trećeg razreda gimnazije naše škole David  Jevtić-profesor-mentor Dejan Kragović, dipl.fizičar, osvojio je treću nagradu .

 Učenik i njegov profesor postigli su izuzetan, gotovo neponovljiv  uspeh  na Državnom takmičenju iz fizike, gde su mogli otići samo najbolji učenici i profesori fizike u Srbiji.

 Na taj način su u najboljem svetlu predstavili i prezentovali našu školu, opštinu kao i celokupno Kosovo i Metohiju, pokazavši da se i na ovim prostorima školuju izuzetni učenici, a svakako je David Jevtić najbolji među njima.

David je izjavio da ovaj uspeh i osvojena nagrada ne bi bili mogući bez gotovo svakodnevnog dodatnog rada i podrške svog profesora-mentora Dejana Kragovića kome se ovom prilikom posebno zahvaljujem na uloženom radu, trudu i motivaciji koju mi je pružio, dodavši da mu je osvojena nagrada došla u pravom trenutku i unela dodatnu snagu za dalji rad.

I na kraju njegov profesor-mentor Dejan Kragović je još jednom ovom prilikom čestitao svom učeniku Davidu na uspešnom radu i postignutom rezultatu, izjavivši da je ovaj rezultat posledica dugog i strpljivog rada i da ni najmanje nije slučajan, da je imao puno poverenje u znanje svog učenika koje je ispoljavao govoreći da David ima znanje i mogućnost da osvoji jednu od prve tri nagrade na Državnom takmičenju.

Nakon osvajanja nagrade, profesor je istakao da su dobili iskrene čestitke samo od manjeg broja sugrađana, a svakako da sredina nije prepoznala ili nije želela da prepozna veličinu ovog uspeha.

Najdraža čestitka koja mu je upućena pored roditelja i dede učenika koji je bio prisutan svo vreme u Nišu je i čestitka od predsednika državne komisije doktora fizike , gospodina Božidara Nikolića, svojih učenika,iskrenih prijatelja  kao i bivše učenice, prošlogodišnjeg đaka generacije, a sada uspešnog studenta 1 godine ETF-a u Beogradu Jelene Radojković koja je isti upisala sa osvojenih 100 od mogućih 100 poena na prijamnom ispitu iz fizike i ocenom 10 iz predmeta fizike 1 , a na koju je pored  Davida  njen profesor posebno ponosan.

 Ovu nagradu želim da posvetim svim svojim učenicima, kao i onima koji znaju da cene i vrednuju ovaj naš, ali i uspehe drugih poštenih ljudi.