Ученици одељења Г11 средње школе “Никола Тесла” из Лепосавића, Ива Милуновић и Здравко Лазовић учествовали су у Београду на Републичком такмичењу из енглеског језика и у веома јакој конкуренцији са преко 1100 учесника освојили пето место, а само један поен их је делио од четвртог места.
“С’ обзиром на то, да ови ученици имају само два часа енглеског језика недељно, ја сам као њихов професор ( Оливера Калаба ) изузетно задовољна одличним резултатом који су постигли. Ово је највиши степен такмичења, тако да користим прилику да похвалим и честитам ученицима на постигнутом успеху. Сам пласман на Републичко такмичење је успех, а постигнут пласман је резултат марљивог и посвећеног рада поменутих ученика”, рекла је за Лепосавић портал професорка енглеског језика Оливера Калаба.
“Ученица Нешовић Нађа, која је била прво место на Окружном такмичењу, такође је остварила одличан пласман”, додала је Калаба.
“Захвалила бих се нашој школи као институцији, као и директору школе, који су нам омогућили одлазак на ово такмичење и боравак тамо”, закључила је Калаба.
На Републичком такмичењу из енглеског језика учествовало је преко 1100 деце из свих крајева Србије,што још једном говори колики је успех пре свега ученика и професора, али и саме средње школе “Никола Тесла” из Лепосавића.