Матуранти средње школе у Лепосавићу дефилеом градским улицама обележили крај школовања. Још једна генерација матураната Средње школе “Никола Тесла” из Лепосавића синоћ је свечано продефиловала улицама града. Традиционалном матурском дефилеу присуствовали су родитељи, пријатељи и рођаци матураната. Свечаним дефилеом улицама Лепосавића, 60. генерација матураната из те школе је синоћ закорачила у ново доба, доба зрелости и нових животних искуства.
Директор школе Слађан Радовић пожелео је матурантима пуно успеха у даљем школовању и да средњу школу памте пре свега као једно од најлепших животних доба.
“Пре свега желим да им честитам на завшеном средњошколском образовању и да пре свега постану добри људи. Средња школа је најлепше доба и то сам им увек говорио јер дођу као деца а одлазе као зрели људи. Овде су се родила прва права пријатељства, прве љубави, све је то нешто што они носе са собом као једну лепу успомену на овај период живота. Ова генерација разликује од осталих, јер је пола њиховог школовања било у знаку пандемије коронавируса, али и да су деца успела све да надокнаде кроз друге видове наставе. Морам да кажем да је ова генерација специфична јер је наставу пратила у околностима које су биле примерене ситуацији у којој смо били због епидемије коронавируса. Имало је то утицаја на децу, на њихову социјализацију али су на крају успели да све то оставе иза себе.
Разредни стерешина гимназијског природно-математичког смера Мирјана Радосављевић каже да ће ову генерацију памтити пре свега по добром успеху, јер је ове године имало чак 17 одличних ученика.
“Заиста сам поносна на ову децу, пре свега на њихово владање али и добар успех јер дуго нисмо имали оволики број одличних ученика, чак 17. Једна су од изузетних генерација која излази баш на јубилеј школе, 60.годишњицу. Пожелела бих им пуно успеха, не сумњам у то и да као овакви буду пример генерацијама које долазе”
Ђак генерације Јана Симић каже да ће средњу школу пре свега памтити по добром друштву, лепим моментима али и професорима који су им дали мотив да постигну овакве резултате. Школске дане ћу памтити по дружењу и лепим моментима које смо овде провели али и по професорима који су уложили много рада и труда у нас и са којима смо остварили један пријатељски однос који нам је јако пуно значио. Уписаћу грађевински или електротехнички факултет и очекујем добре резултате као и до сад.

За ђака генерације Средње школе “Никола Тесла” из Лепосавића проглашена је ученица гимназије Јана Симић.

Ученица гимназије Анђела Батачанин проглашена је за спортисту генерације Средње школе “Никола Тесла” из Лепосавића.